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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Tacuarembó. |
Fecha : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
29/05/2015 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Agropecuarias |
Autor : |
MONTOSSI, F.; NOLLA, M.; DIGHIERO, A.; DE BARBIERI, I.; SAN JULIAN, R.; GANZABAL, A.; BRITO, G.; DE MATTOS, D.; DE LOS CAMPOS, G.; CASTRO, L.; PIGURINA, G.; ROBAINA, R. |
Afiliación : |
FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LUIS IGNACIO DE BARBIERI ETCHEBERRY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANDRES RICARDO GANZABAL PLANINICH, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Potencial de producción de carne ovina de calidad en el Uruguay. |
Fecha de publicación : |
2004 |
Fuente / Imprenta : |
Idia XXI: revista de información sobre investigación y desarrollo agropecuario, 2004, v. 4, no. 7, p. 185-188 |
Idioma : |
Español |
Thesagro : |
CALIDAD; CARNE; OVINOS; PRODUCCION DE CARNE; URUGUAY. |
Asunto categoría : |
-- |
Marc : |
LEADER 00832naa a2200301 a 4500 001 1028761 005 2015-05-29 008 2004 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMONTOSSI, F. 245 $aPotencial de producción de carne ovina de calidad en el Uruguay. 260 $c2004 650 $aCALIDAD 650 $aCARNE 650 $aOVINOS 650 $aPRODUCCION DE CARNE 650 $aURUGUAY 700 1 $aNOLLA, M. 700 1 $aDIGHIERO, A. 700 1 $aDE BARBIERI, I. 700 1 $aSAN JULIAN, R. 700 1 $aGANZABAL, A. 700 1 $aBRITO, G. 700 1 $aDE MATTOS, D. 700 1 $aDE LOS CAMPOS, G. 700 1 $aCASTRO, L. 700 1 $aPIGURINA, G. 700 1 $aROBAINA, R. 773 $tIdia XXI: revista de información sobre investigación y desarrollo agropecuario, 2004$gv. 4, no. 7, p. 185-188
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Registro original : |
INIA Tacuarembó (TBO) |
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Registro
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Volumen
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Estado
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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Treinta y Tres. |
Fecha actual : |
11/11/2019 |
Actualizado : |
21/05/2020 |
Tipo de producción científica : |
Capítulo en Libro Técnico-Científico |
Autor : |
LÓPEZ VALIENTE, S.; MARESCA, S.; RODRÍGUEZ, A.M.; PALLADINO, R.A.; LACAU-MENGIDO, I.M.; LONG, N.M.; QUINTANS, G. |
Afiliación : |
SEBASTIÁN LÓPEZ VALIENTE, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria, Estación Experimental Cuenca del Salado, Argentina.; S. MARESCA, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria, Estación Experimental Cuenca del Salado, Argentina.; A. M. RODRÍGUEZ, Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria, Estación Experimental Cuenca del Salado, Argentina.; R. A. PALLADINO, Facultad de Agronomía, Universidad de Buenos Aires, Argentina.; I.M. LACAU-MENGIDO, Laboratorio de Regulación Hipofisaria, Instituto de Biología y Medicina Experimental (CONICET), Buenos Aires, Argentina.; N.M. LONG, Departamento de Ciencias Animales y Veterinarias, Universidad de Clemso, Carolina del Sur, Estados Unidos de América.; GRACIELA QUINTANS ILARIA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Efecto de la restricción proteica de las vacas Angus durante la gestación tardía: rendimiento reproductivo posterior y producción de leche. |
Fecha de publicación : |
2019 |
Fuente / Imprenta : |
In: QUINTANS, G.; IEWDIUKOW, M. (Ed.). Primer Seminario Técnico de Programación Fetal. Montevideo (UY): INIA, 2019. p. 23-30. |
Serie : |
(INIA Serie Técnica; 252) |
ISBN : |
978-9974-38-436-1 |
ISSN : |
1688-9266 |
Idioma : |
Español |
Contenido : |
ABSTRACT
The effect of level of CP fed during late gestation on reproductive performance and milk production was studied in multiparous cows. Sixty-eight pregnant Angus cows were used. At 121 d prepartum, cows were blocked by BW (409 ± 57 kg) and expected calving date, randomly assigned to a low-protein (LP = 6% CP) or high-protein diet (HP = 12% CP), and allocated to 12 pens per treatment. After parturition, all cows were managed in a single group until weaning. Body weight and BCS
were determined at the start of the experiment, at calving, and at weaning. Progesterone was quantified weekly to indicate luteal activity and estimate interval to first estrus. Milk production was measured until weaning. The HP cows had greater BW gain during the prepartum period (P < 0.01) and tended to gain more BCS (P = 0.06) than LP cows. The prepartum diet did not affect gestation length (P = 0.44) or interval from calving to the onset of luteal activity (P = 0.35). Pregnancy rates, milk quality, and production were not influenced by dietary treatments. In conclusion, protein level prepartum in multiparous beef cows affected the BW change at calving, without consequences on reproductive performance and milk quality and yield. |
Palabras claves : |
GESTACIÓN TARDÍA EN VACAS; LATE GESTATION; MILK PRODUCTION; MULTIPAROUS COW; PRODUCCIÓN DE LECHE VACUNA; PROTEIN UNDERNUTRITION; REPRODUCCION; REPRODUCTION; RESTRICCIÓN PROTEICA; VACA MULTÍPARA. |
Asunto categoría : |
L53 Fisiología Animal - Reproducción |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13778/1/St-252-p-23-30-Lopez-Valiente.pdf
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Marc : |
LEADER 02391naa a2200349 a 4500 001 1060399 005 2020-05-21 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-9974-38-436-1 022 $a1688-9266 100 1 $aLÓPEZ VALIENTE, S. 245 $aEfecto de la restricción proteica de las vacas Angus durante la gestación tardía$brendimiento reproductivo posterior y producción de leche.$h[electronic resource] 260 $c2019 490 $a(INIA Serie Técnica; 252) 520 $aABSTRACT The effect of level of CP fed during late gestation on reproductive performance and milk production was studied in multiparous cows. Sixty-eight pregnant Angus cows were used. At 121 d prepartum, cows were blocked by BW (409 ± 57 kg) and expected calving date, randomly assigned to a low-protein (LP = 6% CP) or high-protein diet (HP = 12% CP), and allocated to 12 pens per treatment. After parturition, all cows were managed in a single group until weaning. Body weight and BCS were determined at the start of the experiment, at calving, and at weaning. Progesterone was quantified weekly to indicate luteal activity and estimate interval to first estrus. Milk production was measured until weaning. The HP cows had greater BW gain during the prepartum period (P < 0.01) and tended to gain more BCS (P = 0.06) than LP cows. The prepartum diet did not affect gestation length (P = 0.44) or interval from calving to the onset of luteal activity (P = 0.35). Pregnancy rates, milk quality, and production were not influenced by dietary treatments. In conclusion, protein level prepartum in multiparous beef cows affected the BW change at calving, without consequences on reproductive performance and milk quality and yield. 653 $aGESTACIÓN TARDÍA EN VACAS 653 $aLATE GESTATION 653 $aMILK PRODUCTION 653 $aMULTIPAROUS COW 653 $aPRODUCCIÓN DE LECHE VACUNA 653 $aPROTEIN UNDERNUTRITION 653 $aREPRODUCCION 653 $aREPRODUCTION 653 $aRESTRICCIÓN PROTEICA 653 $aVACA MULTÍPARA 700 1 $aMARESCA, S. 700 1 $aRODRÍGUEZ, A.M. 700 1 $aPALLADINO, R.A. 700 1 $aLACAU-MENGIDO, I.M. 700 1 $aLONG, N.M. 700 1 $aQUINTANS, G. 773 $tIn: QUINTANS, G.; IEWDIUKOW, M. (Ed.). Primer Seminario Técnico de Programación Fetal. Montevideo (UY): INIA, 2019. p. 23-30.
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INIA Treinta y Tres (TT) |
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